Met 6,8 miljoen gebruikers is StemWijzer verreweg de meest gebruikte stemhulp geweest tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Door je mening te geven op 30 vragen, kan je met deze stemhulp makkelijk en snel te weten komen met welke partijen je de meeste overeenkomsten hebt. Net als tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2010, mocht Internetbureau Slik ook dit keer weer de StemWijzer bouwen.

Sinds de laatste StemWijzer uitkwam heeft de ontwikkeling van het internet in een sneltreinvaart gezeten. Internetgebruik via mobiele apparaten heeft een prominentere rol verworven en de desktop is van zijn troon gestoten. Niet gek dus, dat tijdens de realisatie van de nieuwste StemWijzer gekozen is om Mobile First te ontwikkelen. Eén website, die op verschillende beeldformaten, voor iedere Nederlander, een perfecte user experience neerzet.

Als developer bij Slik was ik verantwoordelijk voor de realisatie van de HTML, CSS en Javascript van de StemWijzer. Het gaat hier dus om de schil die gebouwd moest worden bovenop de algoritme die de persoonlijke stemresultaten berekent. Deze bestaande client-side applicatie is overigens nog wel door mij gerefactord om de ontwikkelingen binnen de applicatie in de komende jaren te kunnen voorzien.

Link: stemwijzer.nl

  • HTML
  • CSS
  • jQuery
  • Javascript