Voor iMTA (institute for Medical Technology Assessment) maakte Internetbureau Slik al eerder een website. Dit keer hadden ze een nieuwe uitdaging, het samenbrengen van al het nieuws in de wereld van HTA (Health Technology Assessment). HTA is een verzamelnaam voor evaluatieonderzoek in gezondheidszorg en omvat met name onderzoek naar doelmatigheid van geneesmiddelen. Deze onderzoeken worden over het hele internet gepubliceerd, de vraag aan Slik was om deze samen te brengen in een dashboard à la Twitter.

Nadat de ontwerpfase was goedgekeurd, werd ik als developer op de realisatie van het project gezet. Van HTML, CSS, Javscript tot de PHP backend, ik kreeg de volledige vrijheid om de technieken te kiezen bij dit project. Gezien de affiniteit van Slik met Symfony heb ik gekozen om de backend van het dashboard met Symfony te realiseren. Door gebruik te maken van het Symfony Console component zijn verschillende Commands geschreven die RSS feeds en Twitter feeds via het Twitter API binnenhalen en opslaan in een eigen database. Deze items worden verdeeld in vier categorieen, namelijk: Scientific News, Pharma News, Reimbursement News en Thought Leaders.

Aan de voorkant heb ik gekozen voor Vue.js, een laagdrempelig javascript frontend framework, die de frontend een waardige web app gevoel kan geven. De lijsten in het dashboard worden real-time geupdated wanneer er nieuwe items binnekomen. De communicatie tussen de database en de frontend is gerealiseerd door gebruik te maken van Symfony REST API Bundle ontwikkeld door Mediamonks. Deze bundel biedt diverse tools om een REST API te implementeren binnen jouw project. De combinatie van een Symfony backend, een REST API en een Vue.js frontend app hebben dit project een succesvol project gemaakt.

Link: daily.imta.nl

  • HTML
  • CSS
  • PHP
  • Vue.js
  • Symfony
  • REST API
  • Twitter API